Spanska

Spanska

Det finns en anledning till varför Spanien är ett så populärt resmål för människor runt hela jorden. Den fantastiska naturen, den kryddrika maten, invånarnas ständiga leenden och så självklart vädret. Spanien har allt det du kan tänkas längta efter och kan du dessutom prata spanska öppnas möjligheterna upp ännu mer. Väljer du att besöka landet som turist kan du vid de flesta tillfällen göra dig förstådd på engelska, men planerar du att stanna i landet under en längre period är de timmar du lägger på att lära dig spanska väl investerad tid. Är du bara villig att lära dig är möjligheterna oändliga.

Spanska – Att lära sig något nytt

Att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder är inte det lättaste, men det är långt ifrån omöjligt. Att lära sig spanska är dessutom oerhört nyttigt då en stor del av jordens befolkning använder sig utav detta språk. Du behöver inte enbart åka till Spanien för att höra de vackra orden, utan en stor del av länderna i Sydamerika använder detta som förstaspråk, och så gör även till exempel Mexico. Möjligheterna till utbildning i språket är oändliga, såväl här hemma i Sverige som på plats i det land du önskar bo i, studera i eller kanske helt enkelt bara resa runt i.

Att hitta just den språkskola som passar dig kan självklart vara lite svårare, men när du väl hittar rätt kommer du känna det. Skillnaden gentemot att studera språk här i Sverige mot till exempel i Spanien är stor. I Sverige finns alltid möjligheten att diskutera ordval, fraser och så vidare på svenska.Det kan vara positivt såväl som negativt, medan språkstudier i Spanien helt och hållet sker på spanska. Nackdelen är att du i början lätt blir frustrerad när du inte förstår vad som sägs, fördelen är att du kommer lära dig så mycket mer, så mycket snabbare. Går du en kurs utomlands kommer du dessutom kanske få vänner för livet.

Språkfärdigheter öppnar upp världen

Att lära sig ett nytt språk i tidig ålder är alltid att föredra, som barn är man inte lika osäker och man får lättare grepp om de nya ord man skall lära sig. Att kunna prata minst ett språk, förutom sitt eget modersmål, kommer också öppna upp arbetsmarknaden och världen i stort. Över 386 miljoner människor världen över har spanska som modersmål, medan ungefär 15 procent av USA:s invånare är kunniga i språket. Det innebär att du, nästintill vart du än befinner dig i världen, kan använda ditt nya språk för att fråga om hjälp, skapa kontakter eller uppfylla personliga drömmar.

Om Spanien är det land du längtar till kan det vara nyttigt att veta att det här talas två former av språket. Katalanska, vilket är en version av spanskan, talas i den region i Spanien som går under namnet Katalonien. Här är det Barcelona som är huvudstad. I övriga delar av Spanien är det spanska som är det officiella språket, så även i huvudstaden Madrid. Oavsett vart du befinner dig i landet kommer du dock enkelt göra dig förstådd på det officiella språket och av den anledningen går det därför utmärkt att välja en språkskola vart som helst i landet.

Språkskolor för alla

Dags att lära sig spanska?

När du har beslutat dig för att studera språk finns det ingen anledning att vänta. Spanska är ett fantastiskt språk, det är enkelt att lära sig. Skolorna är många och de faktiska begränsningarna ligger i stor sett bara hos dig själv. Det spelar mindre roll om du är ung eller gammal, välutbildad eller ej. Att studera spanska på en språkskola är att ge framtiden en chans, oavsett om man vill göra sig mer attraktiv på jobbmarknaden, om man vill träffa människor från hela världen eller om man förbereder sig för en härlig pension på en varmare del av kontinenten. Språk öppnar upp världen och när din kurs är avslutad kommer du bli rikligt belönad.